انواع دعاوی جعل اسناد در تهران
مطابق مقررات کیفری و حقوقی، جعل اسناد جرم تلقی می شود و افرادی که ادعای وقوع این جرم را دارند می توانند تحت شرایطی خواستار پیگرد قانونی و کیفری جاعل از دادگاه شوند. جاعل یا کسی که جعل سند به او نسبت داده شده است پس از طرح دعوی مبنی بر جرم جعل، می تواند اسناد و مدارکی را برای اثبات صحت آن ارائه دهد و در صورت محرز شدن جرم جعل برای دادگاه کیفری، بخشی از سند و یا کل سند اعتبار خود را از دست خواهد داد.
چنانچه دادگاه کیفری حکم کند که اسناد جعلی هستند دادگاه حقوقی نیز وظیفه دارد تا از این حکم پیروی کرده و رای صادره خود را مطابق جعلی بودن سند ابلاغ نماید. همینطور شخص مجرم به مجازات های کیفری محکوم خواهد شد. که در ادامه توضیح می دهیم.

در برخی مواقع افراد تمایل ندارند که ادعای جعلیت اسناد را به دادگاه کیفری ارجاع دهند و این موضوع را به دادگاه حقوقی ارائه می کنند تا اعلام جعلیت اسناد شود. پس از اثبات جعلی بودن سند، حکم جعل سند از دادگاه حقوقی گرفته می شود تا پیگیری های لازم انجام گردد و سند جعلی ابطال شود تا شخص ذی نفع نگرانی بابت وجود سند جعلی نداشته باشد.
علت اصلی ارجاع به دادگاه های حقوقی در این نوع از دعوا همین مسئله است که با اثبات جعل حکم جعلیت را از دادگاه گرفته و درخواست ابطال کل سند و با جزئی از سند که مورد جعل قرار گرفته را بدهد. زیرا وجود سندی جعلی منافع فرد را به خطر خواهد انداخت. مجازات حقوقی شخص مجرم با مجازات کیفری متفاوت است. ادعای سند جعلی تبعی، نوعی از طرح دعواست. زمانی که شخص برای دفاع از سند خود ادعای صحت آن را دارد، ادعای سند جعلی تبعی مطرح می شود و مدارکی برای ارائه به دادگاه و کارشناسان مهیا می شود.
منبع مقاله : بهترین وکیل جعل اسناد در تهران