مراحل شکایت در دیوان عدالت اداری ایران
مطابق اصل 173 قانون اساسی، دیوان عدالت اداری به منظور رسیدگی به شکایات و نارضایتی های اشخاص در مورد آیین نامه ها، عملکرد و تصمیمات مامورین دولتی، واحدهای دولتی ایجاد شده است. این مرجع از شعب دوی و تجدیدنظر تشکیل شده است و اختیارات معینی برای رسیدگی دارد.
برای ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری باید به روند و مراحل آن آشنا باشیم. معمولا افراد عادی از نحوه ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری اطلاعات کاملی ندارند بنابراین نیاز دارند تا وکالت پرونده را به وکیلی خبره بسپارند. وکلا دانش و آگاهی کاملی از روند ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری دارند. مراحل ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری باید به درستی طی شود و کمی کوتاهی در آن موجب بروز خسارت به موکل می شود.

شاکی در اولین مرحله باید برای طرح شکایت در دیوان عدالت اداری دارای اهلیت باشد و یکی از ذی نفعان دعوایی که طرح کرده است باشد. همینطور زمان ارائه دادخواست نیز مهم است و باید توجه کرد که شکایت مطرح شده از مهلت قانونی رد نشده باشد. مراحل طرح شکایت در دیوان عدالت اداری ایران باید به شرح ذیر تنظیم شود:
- مشخصات کامل شاکی و طرف شکایت وارد شود از جمله نام و نام خانوادگی، محل اقامت و …
- اگر شکایت از سمت وکیل دیوان عدالت اداری، نماینده قانونی و یا قائم مقام شاکی انجام شود باید نام و نام خانوادگی وی ذکر شود. همینطور نیاز است مدرکی که از نظر قانونی اثبات نماید که وی نماینده شاکی در طرح دعوی است همراه با دادخواست ارائه شود.
- ذکر موضوع شکایت و توضیحات در خصوص دلایل شکایت مطرح شده
- باید اسناد و مدارکی که با استناد آنها شاکی قصد شکایت دارد ضمیمه پرونده شود.
- امضا یا اثر انگشت شاکی پرونده، وکیل، نماینده قانونی، قائم مقام و درصورتی که شاکی شخص حقوقی باشد مهر و امضای شخص حقوقی نیز لازم است.
منبع مقاله : بهترین وکیل دیوان عدالت اداری ایران