سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عده زن چیست و مدت زمان آن چقدر است؟

مطابق ماده 1150 قانون مدنی،”عده عبارت است از مدتی که تا انقضای آن زنی که عقد نکاح او منحل شده است نمی تواند شوهر دیگر اختیار کند ». این مدت باتوجه به نوع پایان ازدواج و شرایط باروری زن متفاوت است. در حقیقت فلسفه عده زن برای جلوگیری از اختلاط نسل است زیرا براساس مدت هایی که برای عده در نظر گرفته شده می توان اطمینان حاصل نمود که زن باردار است یا خیر و دلیل دوم برای رعایت حرمت نکاحی است که به هر دلیلی منحل شده است.

عده زن چیست و مدت زمان آن چقدر است؟

انواع عده زن و مدت زمان هر کدام:

  • عده طلاق: در ازدواج دائم مطابق ماده 1151 قانون مدنی، عده طلاق سه طهر است. مگر اینکه زن به اقتضای سن عادت زنانگی نبیند که در این صورت عده او سه ماه است. در ازدواج موقت و یا منقطع، عده زن دو طهر است مگر اینکه به دلیل اقتضای سن عادت زنانگی نبیند که در این صورت عده او 45 روز است.
  • عده فسخ نکاح: مطابق ماده 1151 قانون مدنی، عده فسخ نکاح سه طهر است. مگر اینکه زن به اقتضای سن عادت زنانگی نبیند که در این صورت عده او سه ماه است. در ازدواج موقت و یا منقطع، عده فسخ نکاح زن دو طهر است مگر اینکه به دلیل اقتضای سن عادت زنانگی نبیند که در این صورت عده او 45 روز است. عده زن باردا تا زمان وضع حمل است.
  • عده وفات: عده وفات شوهر در نکاح دائم و نکاح منقطع به مدت 4 ماه و 10 روز است. عده وفات شوهر زن باردار تا زمان وضع حمل است البته اگ مدت زمان وضع حمل کمتر از 4 ماه و 10 روز باشد، زن باید عده به مدت 4 ماه و 10 روز را نگه دارد. عده وفات شوهر زن یائسه 4 ماه و 10 روز است. زنی که شوهر او مفقودالاثر و یا غایب است باید از زمان طلاق که دادگاه اعلام می کند عده وفات نگه دارد.
  • عده زن باردار: عده طلاق در زن باردار مطابق ماده 1153 قانون مدنی تا وضع حمل است.
  • عده نکاح منقطع
  • عده زن یائسه: عده ای ندارند، در واقع طلاق زن یائسه از نوع طلاق بائن است و مرد امکان رجوع به زن را ندارد.
  • عده نزدیکی به شبهه: زمانی که مرد با زن نامحرم به گمان اینکه همسر اوست، رابطه داشته باشد، زن باید به مقدار عده طلاق، عده نگه دارد.

 

منبع مقاله بهترین وکیل طلاق در رشت